KRISSE OCH HANS UTMANINGAR

Att vara med och avsluta Nordenskiöldsloppet var ett stort mål för dig, som du uppnådde för snart ett år sedan. Du gick till och med bara på deltid på grund av det. Hur har ditt liv förändrats efter tävlingsdagen den 26 mars 2022?

Jag tror att den största förändringen helt klart är hur jag ser saker och hur du kan sätta upp mål och uppnå dem om du arbetar tillräckligt hårt.

Elitidrottare blir ofta väldigt överväldigade efter så stora evenemang och behöver lite tid för att återhämta sig inte bara fysiskt utan också psykiskt. Fångade du några av dessa känslor också? Om ja, hur klarade du av dem?

De första dagarna efter kände jag mig ganska tom, nästan som "Vad ska jag göra nu?" Även de första månaderna och riktigt svårt att hitta motivation att behålla det jag byggt under så länge. Jag kunde efter ett tag njuta av träningen igen och ser snart fram emot denna vinter igen och nya tävlingar. Jag var tvungen att blanda ihop min träning med mer gym också, jag kände mig färdig ett tag med stavar och skidor.

Nordenskiöldsloppet tar paus i år, men loppet är tillbaka 2024. Kommer vi att se dig på startlinjen igen någon gång i framtiden?

Klart ja! Ser fram emot att även anmäla mig till detta lopp. För mig har det blivit så mycket mer än bara ett lopp, för mig har det varit en resa där jag har låtit mig leva ett liv mer kompatibelt med mig själv som människa.

Kan du ge fem tips på vad du ska göra (eller inte göra) när du är amatöråkare men vill utmana dig själv?

Uppsatta mål
Var ihärdig
Ha disciplin
Hitta andra att dela det med
Älskar resan, den viktigaste

Vi hör att du har en annan utmaning på gång nästa vecka – skidloppet Marcialonga i Italien. Hur bestämde du dig för att åka dit och hur förbereder du dig för det?

Jag vann en startbiljett för det här loppet förra säsongen i Norge, Marcialonga Arctic Ski Race, så jag hade verkligen inget annat val än att göra det nu, jag kan inte vänta med att stå på startlinjen söndagen den 29 januari.

Shoppa nu

Från världsmästare till värld